Amtico Signature collectie

De meeste PVC vloer producenten zijn beperkt in het plank of tegelformaat dat ze leveren. Met een beetje geluk kun je nog kiezen uit twee plank formaten of twee tegel formaten maar normaliter beperkt het zich tot één plank formaat en één tegelformaat. Een houtdessin in een tegelformaat of een tegelformaat met een houtdessin is dan niet mogelijk.

Amtico heeft met zijn Signature collectie deze opties wel. Allereerst is het de absolute top in PVC op het gebied van slijtvastheid met een slijtlaag van maar liefst 1mm, daar waar een normale projectkwaliteit een slijtlaag van 0,55mm kent.

Daarnaast zijn (bijna) alle hout, steen en abstract dessins binnen de Amtico Signature collectie leverbaar in maar liefst 14 verschillende afmetingen. De houtdessins komen met een tick of barnwood afwerking. De tick afwerking is een gladde afwerking, de barnwood is wat ruwer en kent meer reliëf. 

Maar dat is nog niet alles. Naast de 14 genoemde rechthoekige afmetingen kent de Amtico Signature collectie ook de zogenaamde Designers' Choice. Dat zijn allerlei afwijkende plankformaten die samengesteld worden tot prachtige vloerontwerpen. Voorbeelden zijn Arrow, Woven, Polygon Key, Pleat, Kite en Oblique Square maar ook uit de standaard plankformaten kunnen prachtige patronen worden gemaakt zoals Basket Weave, Block Weave, Plank Weave, Random Stone, Staggered Block, Varied Block en Parquet.

Houdt het daarmee dan op? Nee, nog niet. Amtico Signature kent een brede collectie strips waarmee accenten kunnen worden aangebracht. Voor de rand van de vloer kent de Amtico Signature collectie prachtige art deco of gotische bandafwerkingen en voor centrale vloerdelen zijn er prachtige motieven te verkrijgen zoals Pavilion, Manhatten, Lotus, Apollo, Myron en Small Star.